Napoli med
Mariangela Di Fiore

2023:
20-23 april. Påmeldingsfrist 31/12

28/9-1/10. Påmeldingsfrist 31/6

Ita Travel og Mariangela Di Fiore presenterer en tur til hennes kjære Napoli. En tur for deg som elsker Italia. En ekte og usminket tur hvor Mariangela viser deg det historiske Napoli. En tur som tar deg med inn i boken Camorra-land. Vi møter mennesker som forteller sine historier, mennesker som stod opp i mot mafiaen. Hun forteller om Maradonas forbindelser til Camorra. I tillegg tar Mariangela oss med på sydende matmarkeder og introduserer oss for byens spesialiteter. Her får vi smake ekte napolitansk mat, av mange regnet som verdens beste kjøkken. 

​Vi bor på nydelig Decumani Hotel de Charme i Palazzo Riario Sforza,
et ærverdig og adelig familiepalass med en fantastisk atmosfære i det historiske sentrum av Napoli.  Bygningen er i original barokkstil fra attenhundretallet og hvert rom er unikt dekorert med vakre og antikke detaljer.

Måltidene spiser vi på utvalgte restauranter i byen.
Her får vi smake ekte napolitansk mat,
av mange regnet som verdens beste kjøkken.

Begrenset antall plasser!
Vi har satt et tak på antall påmeldte slik at hver og en blir sett og hørt. Mariangela holder sitt "foredrag" om Camorra ute i gatene, og det er viktig at alle får med seg historiene hun forteller. Min/max 10-12 personer.

 

Pris pr. pers. 15.990
 

Turen inkluderer
3 netter i dobbeltrom i Decumani Hotel de Charme
Foredrag om mafiaen av Mariangela Di Fiore i Napolis historiske senter. 
Norsk reiseleder under hele turen​. 
3 x frokost  
2: lunsj og 2 middag
Pizzakurs og pizza
​2 glass vin/øl til måltider
Inngang til museer, funicular, Napoli underworld

Ekstra

Enkeltrom tillegg kr. 1920,-
Turistskatt betales direkte til hotellet.

Fly til/fra Italia er ikke inkludert i prisen.
 

Be om tilbud på ekstra overnatting.
Les reisetips om Napoli på bloggen
 

Program

Dag 1

Ankomst Napoli, innsjekk hotell.
Felles velkomstmiddag om kvelden.

Dag 2

Vår guide, forfatteren Mariangela Di Fiore, tar oss med på gatevandring gjennom det historiske sentrum i Napoli og forteller om hendelser fra mafiaorganisasjonen Camorra på stedene de faktisk skjedde. Vi får lære om Camorras opprinnelse, struktur og funksjon og Mariangela vil i tillegg fortelle mange historier fra innsiden av mafiaorganisasjonen. På vår guidede «mafiatur»i Napoli vil vi blant annet få høre om hvordan det gikk med de to store bossene, Giuseppe Misso og Luigi Giuliano, som gjennom hele barndommen pleide å sitte på hver sin marmorløve utenfor domkirken og drømme om å bli «Kongene av Napoli». Vi får høre om fotballspilleren Maradonas forbindelser til Camorra og hvordan dette vennskapet ødela hans fotballkarriere. Mariangela forteller også om kvinnenes viktige rolle i Camorra, om fjorten år gamle Annalisa som ble drept på åpen gate av Camorra, og mange andre historier. I tillegg tar hun oss med til sin venn Fabrizio, som eier kafeen Kesté, og som har vært utsatt for attentater fra Camorra flere ganger, fordi han har nekter å betale «il pizzo», utpressingspenger. Fabrizio vil selv fortelle oss sin historie.

Dag 3

Denne dagen setter vi søkelyset på mat. Napoli har en svært rik matkultur og byens kjøkken er kjent over hele verden. Visste du at verdens første Pizza Margherita ble laget i Napoli i 1889 i forbindelse med dronning Margherita fra Savoias besøk i byen? Pizzaen ble laget til ære for henne i det italienska flaggets farger: røde tomater, hvit mozzarella og grønn basilikum.  Og ja, Napoli og pizza hører jo sammen, så selvfølgelig skal vi lage vår egen klassiske pizza med hjelp fra en pizzaiolo.
I tillegg tar Mariangela oss med på sydende matmarkeder og introduserer oss for byens spesialiteter,  vi smaker på "streetfood" og nyter alt Napoli har å by på av kulinariske fristelser. 
Dette blir virkelig en smakfull dag! 

Dag 4

Frokost, utsjekk og hjemreise

Kontakt oss

Takk for innsendingen din!

Neste tur:

20-23 april 2023 (frist for påmelding 31/12)
28/9-1/10 2023 (frist for påmelding 31/6)

Min/max antall: 10 personer.

Er det ikke nok påmeldte ved oppsatt frist vil turen bli avlyst. Innbetalt depositum blir tilbakebetalt minus gebyr på 350,-

Torild Solberg

En opplevelse jeg sent vil glemme. Ita Travel og Mariangela hadde virkelig satt sammen et fantastisk opplegg hvor vi virkelig fikk Napoli under huden. Alt perfekt tilrettelagt. Nydelig Hotel, herlige matopplevelser, mye latter og spennende foredrag. Terningkast 6.

Finn Tveit

Tusen takk for en fantastisk og opplevelsesrik tur til Napoli med Mariangela.

Det har vært en tur som har vært både lærerik og spennende.

I tillegg har vi spist mye god mat sammen med en fin gjeng og flotte Mariangela.

Beate Helmine Jacobsen

Tusen takk til Ita Travel og Mariangela Di Fiore for denne fantastiske turen til Napoli. Mariangela formidler Napoli's historie og kultur med stor iver og stolthet. Denne turen kan jeg virkelig anbefale. Gleder meg til neste tur med Ita Travel.