top of page

Bergamo, Brescia og
Lake Iseo

4 - 9 juli 2023

Brescia og Bergamo har blitt valgt som de italienske kulturhovedstedene i 2023. 
I anerkjennelse av deres kunstneriske og kulturelle arv, innovasjon og omsorg i deres utvikling. Disse to nabobyene har gjenoppdaget likhetene og har valgt å vokse sammen.

Bergamo og Brescia er eldgamle landområder som omslutter attraktive landskap, deres arkaiske vitnesbyrd, folkloristiske arv, dialekter, populære festivaler og typiske retter. Dette er land med varme, hardtarbeidende mennesker og som alltid er tilbøyelige til deling, innovasjon og relansering av identiteten sin.
 

Når det er sommer i Italia, har du to alternativer: kveles eller hoppe i vannet. Men hvor skal man dra? Strendene er tatt, feriegjester stappet på solsengene som glaserte sardiner. Og innsjøene? Como er full av amerikanere som jager George Clooney. Maggiore er nydelig, men likevel travel. Garda? Overfylt også, er jeg redd. Orta og Idro er for små. Akkurat passe? Det blir Lake Iseo.

Og, i tillegg finnes vinområdet Franciacorta, som produserer nydelige musserende viner. Italias svar på Champagne.
Så hvorfor elsker ikke turister Lake Iseo? Eller rettere sagt, hvorfor vet de knapt om det? For de som gjør det elsker det.

 

Bli med oss på en uforglemmelig tur
4-9 juli.

Er du en gruppe, firma eller forening på 6 eller flere kan dato velges fritt. 
Pris avhengig av antall og dato.
Send oss en forespørsel i dag.

 

Hva inneholder turen:
Dag 1: Ankomst Italia

Dag 2: Brescia

Dag 3: Iseosjøen og Montisola

Dag 4: Franciacorta

Dag 5: Bergamo
Dag 6: Avreise

Pris pr. person kr. 12.690
Depositum kr. 4.000 
Restbeløp 60 dager før tur.
 

Inkludert

- 5 netter i std dobbeltrom 

- Gratis WiFi, parkering i garasje

- 5 x frokost

- 1 x lunsj på vingård inkl. viner

- 2 x middag

- Guidet tur i vinkjeller m/vinsmaking
- Guidet tur i Bergamo og Brescia

- All transport beskrevet i program

- Båttur på Lake Iseo

- Norsk reiseleder fra Ita Travel

Ekstra

- Singelrom kr. 1.500 (hele oppholdet)

- Oppgradert dobbeltrom med hage/terrasse
   kr. 1.500 pr. pers. (hele oppholdet)

- Alkohol til måltider

- Turistskatt betales av den enkelte ved utsjekk

Ekstra service

- Privat transport t/r flyplass-hotell. 

- Utvide oppholdet? 

Fly bestiller den enkelte selv. Nærmeste flyplass er Bergamo (Orio Al Serio) Norwegian flyr direkte fra Oslo og Bergen. Ta gjerne kontakt om dere vil reise med samme fly som reiseleder. Dette vil vi legge ut når vi har nok påmeldte til turen. Kommer dere på ulike tider/steder kan vi organiserer transport til hotellet. Kjøretid: Bergamo (Orio Al Serio) - hotel 20 min. For mer info om offentlig transport, ta kontakt.

Program

Dag 1

Ankomst Italia. Innsjekk på Ulivi Hotel ****. Ettermiddagen nytes ved bassenget før vi samles til en felles middag om kvelden i koselige Paratico.

Dag 2

Brescia
Etter en deilig frokost på hotellet tar vår private buss oss til Brescia der vi møter vår lokale guide. Hvis du er nysgjerrig på å vite hvordan en romersk by kunne ha vært rundt det 1. århundre e.Kr. er Brescia det rette stedet for deg! Vi besøker den eldste delen av byen langs Via dei Musei (og omegn). Det gir oss muligheten til å gjenskape Brescias historie gjennom de mange kunstverkene den bevarer. Guiden vil vise oss og fortelle om Brescia og dens historie som kanskje få vet om. Etter noen timer med vandring er det tid for en deilig lunsj på en av byens trattoria. Etter et bedre måltid tar vi bussen tilbake til hotellet og et deilig bad i bassenget venter.
Kvelden på egenhånd.

Dag 3

Iseosjøen og Monte Isola

Frokost på hotellet

I dag blir det båttur på vakre Iseosjøen med besøk på øyen Monte Isola og fiskerlandsbyen Peschiera Maraglio, hvis virvar av sjarmerende smug har gitt byen et internasjonalt rykte, og er et av de mest populære reisemålene for turister. En bilfri øy hvor tiden står litt stille. En idyllisk plass hvor du senker skuldrene, rusler rundt og ser på hva de lokale butikkene tilbyr, nyter et glass musserende, eller leier en sykkel og sykler rundt øyen. 
Vi spiser en deilig lunsj på en av restaurantene som ligger langs vannkanten, før båten tar oss på kryss og tvers innom alle de små koselige stedene på Lake Iseo, og tilbake til hotellet. En times båttur som viser innsjøen og områdene rundt på en unik måte.

Kvelden på egenhånd

Dag 4

Franciacorta

Frokost på hotellet

Denne dagen blir viet til vin. Franciacorta vin. Vår private buss henter oss etter frokost og kjører oss til vingården Al Rocol. DOCG-musserende vin produsert i dette området er kjent over hele verden. Den grunnleggende egenskapen er gjæringen i flasken, også kjent som den klassiske metoden. Denne særegenheten er den samme som forener den med Champagne. Vinområdet Franciacorta har ca 120 vingårder, på et forholdvis lite område. Vi skal besøke en familiedrevet vingård som ikke bare produserer nydelige viner, men som også har et fantastisk kjøkken. Her blir det guidet tur i vinkjelleren hvor eieren vil fortelle mer om produksjons metoden og hva som gjør Franciacorta viner til det de er i dag. Det vil bli vinsmaking og en himmelsk lunsj med viner. En dag som vil bli husket lenge.

Etter dette står bussen klar og kjører oss trygt tilbake til hotellet og et forfriskende bad.

Kvelden på egenhånd.
 

Dag 5

Bergamo
Frokost på hotellet.
Denne dagen skal vi utforske Bergamo, nærmere bestemt Bergamo alta, også kalt «città alta».
Bussen slipper oss av ved foten av bymuren og vi tar Funicularen opp til gamlebyen.
Den er omgitt av en ca. 5 km lang bymur. Her vil vi møte vår lokale guide som tar oss med på en tur for å vise og fortelle om de mest kjente plassene, blant annet Piazza Vecchia, domkirken, Cappella Colleoni, og Santa Maria Maggiore.

Gamlebyen har et utall små koselige butikker som selger deilige lokale delikatesser, mange koselige kafeer og restauranter så etter en guidet tur er det mulig å utforske byen på egenhånd. 
Vi møtes så ved Funicularen og tar banen sammen ned hvor vår buss venter og tar oss tilbake til hotellet.

Siste kvelden vil vi ha en felles middag. Hvor vi sammen deler erfaringer og inntrykk, god mat og drikke. 

Dag 6

Frokost og Avreise

Påmelding

Kontakt oss

Takk for innsendingen din!

Skreddersydd tur

Gruppe på 6 eller flere kan velge dato for denne turen.
Ønsker du en kortere eller lengre versjon av denne turen?
Vi skreddersyr en tur som passer deg og din gruppe. 
Norwegian vil fra 2023 fly direkte til Bergamo fra Oslo
og Bergen.
Kontakt oss i dag for tilgjengelighet og priser.


Les reisetips: https://www.itatravel.no/reisetips

Bente Hovland

En fantastisk uke i Franciacorta Italia. Herlige opplevelser, sykkelturer, omvisning på vingårder, båttur, kos med bassenget, deilig mat og drikke. Rett og slett det gode liv. Alt perfekt tilrettelagt av ITA Travel. Anbefales!

Leif Buch Hansen

Det har vært en fornøyelse å bli enda bedre kjent med Frank i ITA Travel på tur i og rundt Franciacorta, Sulzano og Iseo. Alt perfekt tilrettelagt, med sykkeltur, vingårder og ikke minst båttur på Lake Iseo. Anbefales på det sterkeste.

Marianne Gustafson

8 damer på jubileumstur høsten 2022. Utrolig behagelig med god hjelp under hele oppholdet. Alt perfekt tilrettelagt og ikke minst det beste vingårdsbesøket vi har hatt på de 20 turene vi har sammen. Anbefaler ITA Travel og Lake Iseo på det varmeste.
bottom of page