Fanciacorta og Lago d'Iseo

En skjult perle ved foten av Alpene. Midt mellom Verona og Milano har dette området fått være i fred fra masseturismen som årlig inntar Gardasjøen og Comosjøen. Dette er et område som har det meste. Den klassiske innsjøen, småbyene som ligger på rekke og rad langs vannet. Nydelig landskap som veksler mellom flatt og kupert i sør til fjell og daler i nord. Nydelig mat og ikke minst det Franciacorta er mest kjent for, "Sparkling Wine". Italias svar på Champagne. 

Området er et mekka for sykling, fotturer og vannsport. Her kan man sykle langs vinranker, besøke vingårder og smake på «boblevin» den ene dagen, og gå i fjellene den neste. Eller hva med en dag på hesteryggen, med piknik blant vinrankene?​ En båttur på innsjøen med stopp på Monte Isola er et must. På denne idylliske (bilfrie) øyen kan man leie sykkel og sykle rundt eller bestige øyens høyeste punkt og nyte en deilig lunsj.​

 

Vi bor på et koselig firestjerners hotell med svømmebasseng og nydelig utsikt over Lago d’Iseo. Innsjøen er en skjult perle mellom mer kjente Garda og Como. Området er mest kjent for vinproduksjon av "sprudlevin". Og vi snakker ikke Prosecco, men den deilige Franciacorta vinen. Italias svar på Champagne.

Pris fra kr. 7.990,-
 

Inkludert

3 netter på Ulivi Hotell****

2 vingårdsbesøk inkl. lunsj

Transport ifølge program

Sykkelleie m/ guide

Båt t/r Monte Isola

3 x frokost

2 x middag (3 retter)

1 x lunsj (3 retter)

Ikke inkludert

Flyreise til Italia
Transport som ikke står i program.

EL sykkel på forespørsel

Forslag program

Dag 1

Ankomst Italia. Innsjekk og en velkomst sprudledrink i baren. Ettermiddagen nytes ved bassenget. Klassisk Italiensk middag om kvelden i koselige Paratico.

Dag 2

Etter en herlig frokost setter vi oss på syklene og utforsker vinområdet Franciacorta. I "Brelett" tempo med egen guide sykler vi langs vingårder på koselige bilfrie veier. Vi skal innom 2 vingårder, den første for en lett vinsmaking, den andre for omvisning i vinkjeller, med innblikk i produksjonen av Franciacorta vin, vinsmaking og ikke minst nyte en nydelig lunsj med viner. Etter en slik opplevelse blir vi hentet av bussen vår og kjørt trygt tilbake til hotellet. Ettermiddagen nytes ved bassenget
Kvelden på egenhånd.

Dag 3

Etter frokost er det tid å utforske Lake Iseo. Båten tar oss på kryss og tvers innom koselige steder før vi ender opp på Monte Isola. Her nyter vi noen timer langs promenaden, nipper til et glass vin med litt ost og skinke. De spreke kan sykle rundt øyen eller ta bena fatt og bestige øyens høyeste punkt, før båten tar oss tilbake til hotellet. Ettermiddagene nytes ved bassenget eller en tur til Franciacorta Outlet. Et "must" for den shopping glade. Felles avslutnings middag om kvelden.

Dag 4

Frokost og avreise til flyplassen.​ 

Oppsatte turer

Vi setter opp en ekstra tur for påmelding til høsten.
Dato 29/9 - 2/10 (frist for påmelding: 1/9)

Vi setter også opp 2 faste turer i 2023 for påmelding.
20 - 23 april / 25 - 28 september

Gruppe på 6 personer eller flere kan velge dato.
(med forbehold om ledig 
hotellrom)

 

Pris fra kr. 7.990,- ​ pr. person
 

Kontakt oss

Takk for innsendingen din!

Skreddersydd tur

Bli med Ita Travel på en av våre "Sprudleturer" til nydelige Franciacorta og Lake d'Iseo i Lombardia. En tur hvor vi fokuserer på det gode liv. Sprudlevin, deilig mat, opplevelser, vingårdsbesøk, shopping og late timer ved bassenget. Den perfekte venninne tur!

Vi bor i syd enden av innsjøen, på et lite koselig hotell med basseng, nærhet til innsjøen og restauranter og kaffer. Et sted som turistene enda ikke har oppdaget.


Denne turen kan "klippes og limes" og forlenges.
Ta kontakt for en skreddersydd "sprudletur".

 

Bente Hovland

En fantastisk uke i Franciacorta Italia. Herlige opplevelser, sykkelturer, omvisning på vingårder, båttur, kos med bassenget, deilig mat og drikke. Rett og slett det gode liv. Alt perfekt tilrettelagt av ITA Travel. Anbefales!

Leif Buch Hansen

Det har vært en fornøyelse å bli enda bedre kjent med Frank i ITA Travel på tur i og rundt Franciacorta, Sulzano og Iseo. Alt perfekt tilrettelagt, med sykkeltur, vingårder og ikke minst båttur på Lake Iseo. Anbefales på det sterkeste.

Gro Rossebø

Flotte turer, presis og kjappe tilbakemeldinger. Frank var en super turleder som så til at alle hadde det bra. Anbefales om du elsker det gode liv i Italia.