top of page

Skrivekurs og kultur-sightseeing i Roma 
med 
Tom Egeland

Roma 11-14 april 2024 UTGÅR
 

Vi inviterer til spennende skrivekurs og kulturell sightseeing med forfatteren Tom Egeland i Roma 2024. Egeland har solgt flere millioner bøker i over 24 land og har holdt en lang rekke skrivekurs opp gjennom årene. På kurset vil han dele sine tanker og teknikker med deg som enten drømmer om å slå gjennom som forfatter selv eller som bare ønsker å finpusse skriveferdighetene dine som hobbyprosjekt. Toms litterære helt - arkeologen Bjørn Beltø - har operert både i Roma og Firenze, og etter skrivekurset inviterer vi med Tom som guide deltagerne med på byenes mest spektakulære turistmål.

Skrivekurset:
Kurset inneholder praktisk informasjon om hvordan Tom Egeland går frem for å skrive sine bøker. Han deler sine tanker om alt fra sjangerkonvensjoner, research og plott til hvordan du jobber med tekst: Synopsis, karakterutvikling, språk, dramaturgi. Han deler tanker om egen metodikk, men er samtidig tydelig på at det finnes mange måter å skrive bøker på. Hva er veien fra idé til plott til tekst? Hvordan skaper du troverdige litterære figurer? Og besvarer selvsagt alle de spørsmål kursdeltagerne måtte ha om små og store ting.

 

På sightseeing turene vil Tom ta deg med til Romas mest kjente turistattraksjoner. De av dere som velger å bli lengre, kan så velge å dra tilbake til de mest spennende stedene for å utforske dem på egenhånd.


Send påmelding i skjema under.
Maks 14 plasser.

Pris pr. person kr. 14.990 
Depositum kr. 3.500 

 

Inkludert

 - 3 netter i std dobbeltrom
-  Gratis WiFi
-  3 x frokost på hotellet

 - 2 x 3 retters middag
-  3 dager skrivekurs med Tom Egeland
-  2 dager guidet kulturell tur med Tom Egeland
-  Norsk reiseleder fra Ita Travel 

Ekstra

- Singelrom kr. 1.740 (hele oppholdet)

- Alkohol til måltider

- Turistskatt betales av den enkelte ved utsjekk

Fly bestiller den enkelte selv

Ekstra service

- Utvide oppholdet? 
Ekstra dager i Roma. Ita Travel kan arrangere et utvidet program alt etter ønsker og behov. Be om forslag.

Vi har valgt å ikke inkludere flybilletten i våres tilbud. Det gjør vi for at du skal få et innblikk i hva de forskjellige deler av reisen koster. Men også for at du da har mulighet til å finne de billigste flybillettene, utifra hvor du reiser fra i Norge og til de forskjellige destinasjonene. Hvor flyskatter og avgifter gjør at prisene varierer en del. 

Program

Dag 1

Ankomst Italia og innsjekk Hotel.
Her møtes vi til en aperitivo og blir litt kjent med hverandre.
Om kvelden blir det felles middag hvor Tom forteller om skrivekurset og den kulturelle delen dere vil få oppleve på denne turen.

Dag 2

Frokost.
3 timer skrivekurs med Tom kl. 10:00-13:00..
Etter kurset blir det tid for en lett lunsj for de som vil.. Ca kl. 14-16 begir vi oss ut på sightseeing med Tom. 

Resten av dagen fri.

Dag 3

Frokost.
3 timer skrivekurs med Tom kl. 10:00-13:00..
Etter kurset blir det tid for en lett lunsj for de som vil..
Ca kl. 14-16 
begir vi oss ut på sightseeing med Tom.
Egentid 16:00-19:00
Kl. 19:00 møtes vi til en felles middag på en klassisk lokal Trattoria. 

Dag 4

Frokost.
Tom vil ha en avsluttende seanse. på skrivekurset.
Utsjekk og avreise for de som skal hjem.

Ønsker du ta med din partner eller en venn som ikke vil delta på skrivekurset er det selvsagt mulig. Da betaler vedkommende for hotell og måltider oppgitt i program. Be om tilbud på dette ved påmelding.

Litt om sightseeing med Tom Egeland:
Tom prioriterer noen av Romas mest kjente severdigheter. Har du vært i Roma før, velger du kanskje å droppe sightseeingen. Eller å bli med på første del og hoppe av underveis. Vi sveiper f.eks. forbi Colosseum, men vil man inn, tar rundturen i seg selv et par timer. Da kan man hoppe av gåturen med meg og heller prioritere et besøk inne i ruinen. Det er mulig at turene vil ta mer enn to timer, men dere hopper av når dere selv vil. 

Vi spaserer fra hotellet til Capitol (cirka 20 minutter) og Den tarpeiske klippe (for de som vil), går gjennom ruinparken Forum Romanum (tar et kvarter), og stopper utenfor Colosseum, Viktor Emanuel II-monumentet og på Piazza Venezia. Da har det nok gått to timer, avhengig av hvor spreke dere er og hvor lenge vi står på hvert sted. Herfra tenker jeg å gå videre til Trevi-fontenen og Spansketrappen for de som har lyst til å følge med videre. Mens noen kanskje er slitne og velger å forlate gruppen. (Jeg blir ikke fornærmet!) Fra Colosseum til Trevi-fontenen tar spaserturen 20 minutter, og fra fontenen til Spansketrappen 10 minutter. Fra Spansketrappen og tilbake til hotellet er det et kvarter å gå (vi går i en stor sirkel). Vil du shoppe ligger Romas poshe handlegater rett ved Spansketrappen. 

Lørdag rusler vi bortom Pantheon, Piazza  Navona, Pompeii-teateret (der Cæsar ble myrdet - en ruin), Castel Sant'Angelo og Vatikanet. Der slipper jeg dere løs - noen vil kanskje innom praktfulle Peterskirken (selv jeg blir nesten religiøs av å gå inn der) eller tilbringe resten av dagen på Vatikanmuseet med det sixtinske kapell. (Peterskirken tillater ikke bare skuldre eller altfor korte skjørt). (Museet er så stort at turen tar timer, og det er ofte køer). Eller så kan du bare rusle for deg selv i det idylliske Trastevere-nabolaget nedenfor Vatikanet. Spaserturen fra Vatikanet til hotellet er på en knapp halvtime. 

 

Kontakt oss/påmelding

Takk for innsendingen din!

Turer 2024

Roma 11-14 april 2024 UTGÅR


Prisen er basert på minimum deltakere. Skulle det bli færre deltakere forbeholder vi oss retten til å kansellere turen. Frist for påmelding er 31/12 2023.
Ved kansellering vil kunden få tilbakebetalt innbetalt depositum (minus kr. 350 i administrasjonsgebyr).

Alice Nordli

Noen ganger i livet må man bare hoppe i det og gjøre det man drømmer om! Så da jeg fant ut at min favorittforfatter Tom Egeland skulle holde skrivekurs i Firenze, tenkte jeg nå eller aldri! Og for en tur det ble! Nye vennskap og bekjentskaper ble til, og jeg fikk enda mer kunnskap om skriving og ikke minst fikk jeg besøke vakre Firenze med fin guiding. Jeg synes også at gruppe-kjemien var veldig bra. Vi koste oss og lo masse sammen, og hørte blant annet om Toms noe spesielle besøk i et italiensk tv-show og andre morsomme historier. Det ble rett og slett en uforglemmelig tur!

Rita Nilsen

En flott kombo - kurs innenfor et interesseområdet jeg ville styrkes og kultur presentert på en enkel og grei måte. Flotte arrangører som tiltrekker seg flotte deltagere. Stor applaus til Tom Egeland og reiseleder Hana Colakovic. Håper på flere kurs med Ita Travel.

Kristin Schjølberg Wathne

Jeg var utrolig fornøyd med kurset og hvordan dere løste det. Selv om det hadde vært perfekt å bo midt i Firenze, var jeg utrolig glad det ble kurs. Hana løste det på en tilfredsstillende måte. Tom Egeland byr på seg selv og har samme tørre og ironiske humoren som sin helt i bøkene.....eller er det omvendt... Takk for et minnerikt kurs. Kan anbefale det på det varmeste.
bottom of page