top of page

Vintur Italia.

Italiensk boblelidenskap i Franciacorta.

Vår vin er den beste musserende i hele verden.  Det sier franskmenn om Champagne og det sier italienere om Franciacorta. Vi skal ikke krangle om hvem som har rett, vi konstaterer bare at Franciacorta lager musserende viner som i sine beste utgaver kan måle seg med ekte Champagne.

Vinregionen Franciacorta brer seg over 2200 hektar vinmarker i et kjølig og vinterkaldt klima mellom Gardasjøen og Bergamo, rett sør for og ved den naturskjønne innsjøen Lago Iseo ved foten av Alpene. Historisk sett er det laget vin her helt tilbake til 1277, men da benevnt som Franzacurta. Grensene er derimot definert helt tilbake til 1429. Franciacorta-navnet er lett å bli forvirret av, da det både er et geografisk område, en produksjonsmetode for musserende vin og navnet på en vin.
 

På denne turen skal vi ta for oss noen av de over 100 vingårdene i Franciacorta. Ikke en lett oppgave å plukke ut disse, men mange års erfaring med turer i regionen har vi selvsagt funnet våre favoritter som vi ønsker å vise dere. Fra de største og mest kjente til den lille sjarmerende familiedrevne vingård. 

 

Bellavista: "Norges vennen" og kanskje den mest kjente må selvsagt på listen vår. Med de originale vinrankene, av ekstraordinær kvalitet, liggende på Bellavista høyden med sin fantastiske posisjon og utsikt over Iseosjøen, Po dalen og Alpene. Et must for alle vinelskere.
Barone Pizzini: Besøk på denne vingården er en omvisning i økologisk vin. Et topp moderne vinhus som viser frem det ypperste innen økologisk produksjon.

Berlucchi: I 1961 skapte de den første Franciacorta-vinen noensinne. I dag er Franciacorta-metoden en av de strengeste spesifikasjonene i verden når det gjelder produktivt utbytte og måneder med aldring. Hva betyr det på en enkel måte? At et glass Berlucchi ikke inneholder noen kompromisser, kun den høyeste kvaliteten. Og selve bygningene er som å komme inn i et museum. Her må man åpne alle sanser!

Al Rocol: Al Rocol er ikke bare en agriturisme i Franciacorta, men en 360° opplevelse, en produsent som tilbyr de beste viner fra Franciacorta, gjestfrihet, et himmelsk kjøkken og rekreasjons aktiviteter.
Gled deg til en mat- og vin opplevelse.


Disse dagene vil gi dere et innblikk i Franciacortas historie, smake på disse edle boblene og ikke minst få en tur i dette nydelige området, som også kalles Franciacorta.

Vi bor på et koselig firestjerners hotell med svømmebasseng og nydelig utsikt over Lago d’Iseo. Innsjøen er en skjult perle mellom mer kjente Garda og Como. 
Dette blir en tur med fokus på vin, god mat og opplevelser. Rett og slett en bit av det gode liv.

 

Les mer om pris og tilgjengelighet >>

 

Inkludert

- Privat transport t/r flyplass-hotell. 

- 3 netter i dobbeltrom 

- Gratis WiFi

- 3 x frokost

- 2 x lunsj 

- 2 x middag (4 retter)

- 4 vingårdsbesøk m/vinsmaking og guidet tur 

- All transport beskrevet i program

- Norsk reiseleder fra Ita Travel

Ekstra

- Singelrom kr. 1085 (hele oppholdet)

- Alkohol til middagene

- Turistskatt 1,50 € pr. natt/person

Ekstra service

- Utvide oppholdet? 

Forslag til program

Dag 1

Ankomst Italia og privat transport til Ulivi Hotel**** 
Ettermiddagen nytes ved bassenget før vi samles til en felles middag om kvelden i koselige Paratico.

Dag 2

Etter en herlig frokost er det avreise til vinprodusenten Bellavista.. Kanskje den produsenten som er mest kjent i Norge. Her får vi en guidet tur i kjelleren og produksjonslokalene. Og vi skal selvsagt smake på 3 av Bellavista beste viner.

Etter dette går ferden videre til en klassisk Trattoria og en herlig italiensk 
lunsj.

Vår sjåfør tar oss deretter videre til neste produsent som er Barone Pizzini​. Her er det organisk som går igjen, både på vin og bygninger. De titulerer seg med den første "organic" produsenten i Franciacorta. Her vil vi få oppleve det nyeste og mest elegante samt smake på viner.

Etter dette går ferden tilbake til hotellet og en velfortjent dukkert i bassenget.

Kvelden nytes på egenhånd.

Dag 3

Etter frokost er det tid å utforske østre del av Franciacorta. Og hva er vel bedre enn å begynne med den eldste produsenten i Franciacorta, nemlig Berlucchi.. En fantastisk produsent med bygninger som oser klasse og stil. En guidet tur med vinsmaking venter, og det er bare å glede seg. Her må du bare åpne alle sanser!

Etter dette går ferden til den lille familiedrevne vingården Al Rocol. Et motstykke til de andre vi har besøkt, men med en sjarm som du ikke vil glemme med det første. Her vil eieren møte oss personlig og vise sin vinkjeller, fortelle om historien bak Al Rocol og ikke minst, gi oss en mat- og vinopplevelse som slår det meste. Gled deg!


Fult med inntrykk går turen tilbake til hotellet og noen døsige timer ved bassenget.
Vi avslutter så dagen med en felles middag i koselige Sarnico..

Dag 4

Frokost og utsjekk
Privat transport til flyplassen.

Nyttig info

Denne turen kan arrangeres for en lukket gruppe på
en valgfri dato.
Minimum 6 personer.
Pris 
avhengig av dato, antall personer og tilgjengelighet.
Kontakt oss for mer info.

Vi har valgt å ikke inkludere flybilletten i våres tilbud. Det gjør vi for at du skal få et innblikk i hva de forskjellige deler av reisen koster. Men også for at du da har mulighet til å finne de billigste flybillettene, utifra hvor du reiser fra i Norge og til de forskjellige destinasjonene. 
Norwegian flyr fra flere norske byer direkte til Bergamo. Flyplassen ligger kun 20 km. fra hotellet vi bor på ved Lago d`Iseo. 

Påmelding

Kontakt oss

Takk for innsendingen din!

Skreddersydd tur

Bli med Ita Travel på en av våre vinturer til nydelige Franciacorta og Lake d'Iseo i Lombardia. En tur hvor vi fokuserer på det gode liv. Vin, deilig mat, opplevelser, vingårdsbesøk, shopping og late timer ved bassenget. Den perfekte vintur!


Denne turen kan "klippes og limes" og forlenges.
Ta kontak
t for en skreddersydd "sprudletur".

Bente Hovland

En fantastisk uke i Franciacorta Italia. Herlige opplevelser, sykkelturer, omvisning på vingårder, båttur, kos med bassenget, deilig mat og drikke. Rett og slett det gode liv. Alt perfekt tilrettelagt av ITA Travel. Anbefales!

Leif Buch Hansen

Det har vært en fornøyelse å bli enda bedre kjent med Frank i ITA Travel på tur i og rundt Franciacorta, Sulzano og Iseo. Alt perfekt tilrettelagt, med sykkeltur, vingårder og ikke minst båttur på Lake Iseo. Anbefales på det sterkeste.

Marianne Gustafson

8 damer på jubileumstur høsten 2022. Utrolig behagelig med god hjelp under hele oppholdet. Alt perfekt tilrettelagt og ikke minst det beste vingårdsbesøket vi har hatt på de 20 turene vi har sammen. Anbefaler ITA Travel og Lake Iseo på det varmeste.
bottom of page