top of page
  • Forfatterens bildeFrank Jensini

En sykkeltur i vakre Franciacorta ved Iseosjøen.


Paratico, Franciacorta
Hotel Ulivi

En sykkeltur i vakre Franciacorta ved Iseosjøen er balsam for sjelen. Langs vinrankene kan man åpne sansene og ta inn alt av lukter og nyte det vakre landskapet. Stoppe på en av de mange vingårdene og nyte en bedre lokal lunsj. Og ikke minst, smake på den herlige «sprudlevinen» området er kjent for.


Francesca og Gianluigi som driver vingården Al Rocol

Vingården Al Rocol

Vingården Al Rocol ligger i Franciacorta, i hjertet av en av de mest berømte vinregionene i Italia. Den ligger nær innsjøen Iseo, fjellene i Val Camonica, og ca. ti kilometer fra Brescia. Den drives av Vimercati Castellini-familien som har landbruketradisjoner tilbake til det syttende århundre, og er en av de første gårdene som ble åpnet i Franciacorta. I dag drives den av min venn Gianluigi og søsteren Francesca. Fantastiske mennesker som er de første du møter om du besøker vingården.


Daniela på kjøkkenet

Matkurs på vingård

Produksjonen av Franciacorta-viner er hovedaktiviteten til selskapet som bruker sine egne, edle og tradisjonelle druer, dyrket på de milde åsene i Franciacorta. Det produseres i underkant av 100.000 flasker i året, noe som er lite i dette området. Det meste selges i Italia, og til turister som besøker gården. De produserer også olivenolje, honning og andre delikatesser på gården. Så gårdsbutikken er et must å gå innom før man reiser derfra. Vingården er også en agritursmo, og tilbyr leiligheter, utstyrt med alle bekvemmeligheter, som ligger i hovedbygningen og i et gammelt våningshus som er perfekt renovert. Det er også et stort svømmebasseng til gjestene.


Vinsmaking på vingården Al Rocol

Vinsmaking

Ita Traverl arrangerer sykkelturer i dette området. Vi bor da på et koselig lite hotel ved Iseosjøen. Herfra tar vi gå- og sykkelturer, vi drar på båttur og nyter det gode liv. Du kan lese mer om disse turene på hjemmesiden.


Glad gjeng på sykkeltur blant vinrankene i Franciacorta

Gruppeturer med vingårdsbesøk

Del gjerne våre tips, med noen du mener vil like det gode liv i Italia.277 visninger

Comments


Legg igjen en kommentar

bottom of page