top of page
  • Forfatterens bildeFrank Jensini

Italiensk Mat

Italia er kjent for sin unike mat, og mange matelskere og profesjonelle kokker bruker Italia som inspirasjonskilde. Hvorfor ikke dra til Italia på matkurs? Da kan du kombinere italiensk kokkelære med feriering i Italias unike og særpregede landskap.


Italia ligger i Sør-Europa, og landet er kjent for sitt varierende, varme landskap og lange historie. Landet var opprinnelsesstedet til det mektige Romerriket, viss påvirkning på verden fremdeles gjør seg gjeldende. Italia avgrenses av Alpene i nord, Adriaterhavet i øst, Det joniske hav i sør, Det tyrrenske hav i vest og det liguriske hav i nordvest.


Det er Roma som er landets hovedstad, og dette er fremdeles en av verdens mest historiske byer. I tillegg til Romerrikets betydning på menneskets historie, er også Italia renessansens vugge og landet er kjernen til katolisismen. Historien, religionen og kulturen har satt sine dype spor i moderne Italia, og det er ikke uten grunn at mange drømmer seg bort til dette frodige landet.


Hvis du skal dra på matkurs i Italia, kan det være veldig lurt å lære seg italiensk først. Italiensk er et romansk språk, og det er mest kjent for å ha så mange dialekter at selv ikke alle italienerne forstår hverandre om de ulike dialektene tales. Derfor har det måtte utvikles en standard variant av språket.


Matkurs i Italia


Flere reiseselskaper og andre kursnettsider hjelper deg med å finne et italiensk matkurs i Italia. Det er varierende hva slike kurs koster, og du må også regne med flybilletter, hotellutgifter og penger til transport, men til gjengjeld får du minner og kunnskaper som du vil ha med deg hele livet.


Italia er kjent for å lage verdens beste pasta, og i Firenze kan du delta på et tre timers kokkekurs hvor du lærer å lage fersk pasta helt fra bunnen av. I et rustikt pastaverksted vil du lære å lage tre typer av pasta, nemlig ravioli, tagliatelle og tortellini. Etter at kurset er ferdig, vil du få med deg mange oppskrifter og du kan sitte ned og spise maten du har laget sammen med et glass økologisk vin.


Er du mer glad i pizza, kan du heller delta på en pizzaskole i Sorrento hvor du lærer alt du trenger å vite for å lage den klassiske, italienske pizzaen med syltynn bunn. Kokkene vil hjelpe deg med å velge ut de friskeste ingrediensene, og guide deg gjennom prosessen. Du vil også få noen hemmelige tips. På slutten av kurset får du selvfølgelig spise din egen pizza, men du får også smake på mange andre, klassiske pizzaer.


Mat- og vintur

Hvis du ikke ønsker å delta på kurs, kan du dra på ulike guidete mat- og vinturer i Italia. Det er flere reiseselskaper som tilbyr dette. Du får med deg en italiensk guide, og kan dra sammen med mange andre. I den italienske byen Lucca kan du, for eksempel, dra til vingårder for prøvesmaking av italienske viner, og i tillegg får du prøvesmake italiensk mat på ulike gårder og restauranter.


Du kan kombinere en slik tur på ulike måter, slik at du får en fullverdig reiseopplevelse. Hva med enn mat- og vintur som varer i fire dager? Da kan du starte med vinsmaking i det som er kjent for å være Toscanas beste vinkjellere. Her får du muligheten til å smake deg gjennom Italia fra nord til sør. Toscana er et kjent vinområde, og står bak flere anerkjente viner. Til slike vinsmakinger blir det servert ost og brød. I Toscana finnes det en vinkjeller, som rommer over 50 000 vinflasker, og mange av rommene i kjelleren ble bygget i år 250 f.Kr.


En av dagene kan du oppleve Toscana fra sykkelsetet. Her får du tatt nærmere innover deg det vakre landskapet, og kan stoppe innom olivenlunder, vinkjellere og små landsbyer. Ta en eller flere kaffepauser underveis, og avslutt turen med en middag. En annen dag kan du delta på matkurs og omvisning på en vingård. Da kan du, for eksempel, lære å lage en fireretters italiensk middag, og hva dere lager og hvilke ingredienser som brukes varierer etter årstidene.


Det er også anbefalt å ta en dag å bare der du bare sanser og opplever. Kanskje ønsker du å besøke stedene du allerede har vært på, eller bare sitte på en romantisk italiensk kafe og prøve helt nye retter? Nyt en vakker konsert i en nydelig kirke, besøk et museum eller gå rundt og nyt alle spesialbutikkene fulle av mat og vin du kan kjøpe med deg hjem.39 visninger

留言


Legg igjen en kommentar

bottom of page